14 juni 2020
14:00

Newroz FC

Referat: BK FORWARD - Newroz FC

I år är varje match en cupmatch, och alla vinster kommer att vara så viktiga - en vanlig försäsongsanalys av de flesta tränare. I dagens ”heta” drabbning på Trängen så kunde Forward inkassera alla pinnarna, med verkligen inte utan dramatik.

När Newroz gör 4 - 1 till Forward, på det billigaste av alla självmål, så står matchuret på 77, men ändå så ska hemmalaget kanske vara nöjda med 4 - 3

För Newroz sista kvart medförde en utvisning för Forward (lagkapten Sam Oki 79), en straff (Irvine Loyanda Kiesse målade till 4 - 2) och en boll i krysset ( 4 - 3 Aziz Ada), och sedan till slut en nästanstraff till.

Första halvlek var bra, ja riktigt bra. Man skapade chanser i parti och minut, och Josef Ibrahim satte de första två. Distinkta bollar och just såna lägen, som Josef har hög målprocent på. Milkyas Andue hann emellan med ett drömmål och 2 - 1 i halvlek. En halvlek som offensivt lovade mycket. Johan Chamoun bakom båda målen, Josef effektiv, och Anderson nära hela tiden, och imponerade även utan boll idag.

Anderson fick även fösa in 3 - 1 i andra, som för Forwards del blev sämre, i varje fall sista halvtimmen. Båda lagens tränare var nog nöjda med lagens offensiva bitar, men kanske..

Newroz - inte alls så tokiga, och kommer säkert att ställa till problem för många lag. Tekniska spelare, som gillar rulla boll, och toppar i nämnde Kiesse, som i slutet höll på att rinna igenom flera gånger, och så kaptenen Yanku Marrah. Var väl inte heller så vattentäta bakåt.

Califa Dekhil tränare Newroz FC

En bra kamp, mellan två bra lag. Tycker delad pott hade varit rättvist. Kanske vi bjuder på lite för många mål, samtidigt som vi skapar en hel del framåt. Vår andra är bra, och framförallt att vi kommer tillbaka på slutet efter 1 - 4. Forward helt okej, kommer att ligga högt i serien. Skönt att vara igång.

Peder Hessel BK Forward

Riktigt nöjd med första halvlek, och vi skapade ju hur mycket som helst - tror jag räknade till åtta klara. Men andra inte alls bra, och gillar inte att det blir så. Nu påverkar utvisningen, att vi får möblera om i backlinjen, men...

Framåt lovar Johan Chamoun och Josefs samarbete mera, och det får vi ta med oss. Ger ett plus till Kanto också, liksom Steffen som känns trygg och säker.

Startade: Steffen Kraus, Anton Renmark, Felix Bindelöv, Sam Oki (K) Jesper Åman, Josef Chamoun, Marcus Kanto, Henrik Hultberg, Adam Molin, Josef Ibrahim, Anderson